Uitleg over de twee Morontia klieren.

Sessie 9 van 30 juli 2022 -Nederlandse vertalingĖ Origineel Frans.

Plaats: Mezzaverde in BelgiŽ

Ontvangen door Wivine

Bezoeker : Monssoen Melchizedek.

Nota Wivine : dit kwam als antwoord door op sensaties die meerderen onder ons ervaren tijdens onze groepsmeditaties tussen de wenkbrauwen of bovenaan achter het hoofd.

Monssoen : Hallo vrienden. Ik kom u spreken over de groei van de twee morontiaklieren die u ontwikkelt op uw hoofd tijdens uw meditaties.

Eťn morontiaklier bevindt zich tussen de twee ogen of wenkbrauwen, om beter te zien,

en

de andere bevindt zich bovenaan de achterkant van de schedel om beter te horen,

al de leringen die afkomstig zijn van de werelden van de hogere geestelijke orden vanaf de eerste woningwereld (morontiawereld).

Wanneer ze zich ontwikkelen, kun je op beide plaatsen sensaties voelen. Zelden samen, hoewel dit nog zal komen.

Op een dag zullen ze hulpmiddelen zijn om beter te zien en te horen wat vanuit de ziel komt.

De ziel van iemand die God kent en bewust met God wandelt, groeit voortdurend. Ongeacht de religie. Terwijl zij zich tijdens uw leven ontwikkelt, ontvangt ze regelmatig een nieuw morontia-lichaam en een nieuw bewustzijn/intelligentie dat overeenstemt met haar groei of status. Dat gebeurt op dezelfde manier als bij een ziel van een overleden persoon die de 7 woningwerelden doorloopt en later de Morontia-werelden.

Uw morontia (semi-fysieke/semi-spirituele) ziel met haar morontia-bewustzijn transformeert aldus meer dan 500 keer tijdens haar opklimming door het plaatselijk universum Nebadon totdat zij het stadium bereikt van een Beginnend geestelijk schepsel. Daarvan kunt u al een deel of meer bereiken tijdens uw menselijk leven.

Als uw ziel opklimt tijdens uw materiŽle leven, zal haar bewustzijn/intelligentie uiteindelijk uw menselijke brein en bewustzijn meer en meer overstijgen. De oorsprong daarvan zijn uw diepe meditaties tijdens de welke uw ziel wordt onderwezen op geestelijke niveaus die voor u onbegrijpelijk zijn. Deze kennis wordt niet langer doorgegeven aan uw menselijke brein omdat het dat niet kan verteren of niet kan vergelijken met iets dat het kent in het materiŽle leven. Zelfs een groot wetenschapper in de kwantumwetenschap zou het niet kunnen. Misschien iets meer benaderen dan de gemiddelde persoon, maar nooit diepgaand.

Jullie kunnen allemaal, op een tijdstip naar keuze, uw ziel toestemming geven om de controle over uw gedachten te nemen, net als jullie dat kunnen vragen aan jullie Gedachtenrichter of God Fragment.

De ontwikkeling van deze twee morontiaklieren zal later een hulpmiddel worden om de communicatie tussen uw ziel en uw menselijke bewustzijn te vergemakkelijken. Ze zullen het intermediaire instrument worden tussen u, uw ziel en uw Gedachtenrichter. Rol die momenteel wordt overgenomen door uw Bestemmingsbehoeder (Beschermengel) en uw Middenwezen (vrouwelijk of mannelijk).

Het is niet zo dat uw Gedachtenrichter niet tegen u spreekt, u bent het die doof is en daarom hulpmiddelen nodig heeft om het vermogen te vergroten om te horen en te begrijpen wat Hij tegen u zegt. Net zoals een dove een hoortoestel kan gebruiken om beter te horen.

Onthoud altijd dat het feit van niet te Ďhorení of te Ďziení uw zielsgroei absoluut niet hindert. Het is niet eens een geschenk dat u ontvangt omdat u een bepaald stadium van geestelijke ontwikkeling hebt bereikt. Het is niet eens een teken van hoge spiritualiteit van onze kant dan bekeken, wij jullie echte geestelijke leraren. Wees u ervan bewust dat alle helderziende mensen die bepaalde dingen zien en horen, uiteindelijk in diepe meditatie zullen terechtkomen waar ze zonder herinneringen zullen uitkomen als ze hogere geestelijke niveaus willen bereiken.

Dit frustreert hen in het begin, soms is er zelfs paniek omdat ze denken dat ze iets kostbaars hebben verloren, en uiteindelijk accepteren ze het wegens hun intuÔtief gevoel en overtuiging dat er meer aan de hand is.

Dit betekent dat helderziendheid,

waar velen bij jullie zo naar opkijken, dat het ego zo vleit en de behoefte om zich superieur te voelen over anderen aanwakkert, dat degenen die het niet bezitten achterlaat met een gevoel van geestelijke minderwaardigheid en al snel een volgeling wordt,

nog heel dicht bij de menselijke hersenen en bewustzijn ligt, dus dicht bij het materiŽle leven.

Ik moet daarom degenen teleurstellen die er zo aan gehecht zijn, want deze gave moet absoluut wijken of zwijgen om u toe te staan verder op te klimmen in geestelijke kennis, en dan nog in een hogere versnelling.

Zet door, geef het niet op, zet samen met ons de volgende stappen, hou uw handen stevig in de onze en u zult geestelijke hoogten en vermogens bereiken waar u niet eens van droomt omdat ze u totaal onbekend zijn. Beperk uzelf niet en stop niet onderweg voor hersenschimmen die in uw brein zijn gestopt door alles wat u hebt gelezen.

(Wivine: iemand die soms helderziend was, daar degenen die deze gave bezitten er meestal geen meester over zijn, vertelde me 20 jaar geleden dat ik veel beter zou vooruitgaan op geestelijk gebied en veel hogere geestelijke niveaus zou bereiken als ik helderziend zou worden zoals hij. Ik geloofde hem niet, ik voelde intuÔtief dat het niet waar was. Ik ben in mijn leven in contact geweest met verschillende mensen die in verschillende mate helderziend waren en heb mij gerealiseerd dat deze mensen soms gevaarlijk zijn. Zij interpreteren wat ze ontvangen volgens hun eigen overtuigingen of geloof en vullen zelf in wat ze niet ontvangen met eigen kennis.

Ik ben altijd trouw gebleven aan mijn eigen intuÔtie. Ik nam van wat mij verteld werd alleen wat belangrijk voor me was - al was het maar een naam. Dat was genoeg voor mij om mijn onderzoek voort te zetten met de hulp van mijn engelen en van God. Ik ging vooruit al tastend, blind en doof, met kleine stapjes, maar met zekerheid en volkomen veilig. De rest gooide ik weg. En als ik me realiseerde dat ik me aan valse overtuigingen had gehecht, gooide ik die ook weg en omarmde het nieuwe zonder probleem.

Na verloop van tijd begreep ik dat we niet anders kunnen met onze materiŽle beperkingen, dan vooruit te gaan met foutieve zaken. Op zich is dat niet zo belangrijk, zolang we onze ziel, die in een andere realiteit leeft, door onze handelingen en ons hart vooruit helpen en van de andere kant wordt onze ziel rechtstreeks door de geestelijke wereld onderwezen.

Dat is ook de reden waarom Jezus samen met onze Moeder Geest mij verboden hebben om kennis te onderwijzen die ik als geestelijk beschouwde. Ik moest dat aan de Melchizedeks, de Engelen en aan ieders God Fragment overlaten. En dat geldt ook voor jullie. We leven in andere tijden.)

Tot de volgende keer, mijn vrienden. Ik ben Monssoen Melchizedek.

Einde.

MEZZA VERDE GROEP.

http://www.mezzaverde.com

Voor de definities van de woorden in het blauw, zie het Urantia Boek.